بازیهای آنلاین موبایلی را احتمالا باید به دو تاریخچه قبل از روی کار آمدن کلش اف کلنز و بعد از آن تقسیم کنیم. بازیهای آنلاین در حال حاضر تبدیل به یکی از بزرگترین صنایع در جهان شده و سهم بسیار زیادی از گردش مالی جهان نیز به این صنعت تعلق دارد. در این بین بازیهای محبوب و جذابی مانند کلش اف کلنز نیز بالاترین سهمها را از تراکنشهای مالی به خود اختصاص دادهاند. جذابیتهای بازی Clash of Clans به قدری زیاد است که احتمالا در کلام و گفتار نمیتوانیم آنها را بگنجانیم. احتمالا تا یک بار وارد محیط این بازی نشوید، نمیتوانید جذابیتهای آن را درک کنید. البته باید این هشدار را هم به شما بدهیم که ورود به این بازی در اختیار خود شماست، اما خروج از آن نه! اما کلش اف کلنز از کجا آمده و تاریخچه این بازی چه واقعیتهایی را در بر دارد؟ در ادامه تایم لاین اتفاقات این بازی را از ابتدای ورود به صنعت بازیهای آنلاین تاکنون با هم برسی میکنیم.
شاید اگر نیاز به خرید جم کلش اف کلنز نبود، کمی باید تعجب میکردیم که چنین بازی پرهیجان و محبوبی به صورت کاملا رایگان در اختیار تمام کاربران قرار گرفته است. مسلما ایدههای مالی را نیز باید از جمله ایدههای اصلی شرکت سازنده Clash of Clans بدانیم. شرکت اصلی سازنده این بازی یک شرکت با اصلیت فنلاندی به نام Supercell است. این شرکت هر چند در حال حاضر یکی از محبوبترین و پولدارترین شرکتهای توسعه بازیهای آنلاین در جهان است، اما در زمان توسعه Clash of Clans تجربه و رزومه چندان قدرتمندی نداشت و تعداد بازیهای توسعه داده شده توسط آن نیز به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسید.
Supercell در سال 2013 و دقیقا یک سال بعد از ارائه بازی محبوب کلش اف کلنز نیمی از سهام خود را به یک شرکت سرمایه گذار ژاپنی در بازیهای آنلاین واگذار کرد. از آن زمان علاوه بر Supercell شرکت Gung-ho Online Entertainment و سرمایه گذار اصلی آن یعنی SoftBank را نیز باید از جمله مالکین کلش اف کلنز بدانیم.
از شرکت سازنده Clash of Clans که بگذریم نوبت به بررسی زمان تولد این بازی محبوب و جذاب میرسد. احتمالا برای خرید جم کلش اف کلنز خیلی نیاز به اطلاع از زمان تولد این بازی ندارید، اما با این حال داشتن این اطلاعات برای یک بازی جهانی و عالی میتواند ایدههایی را در ذهن شما نیز ایجاد کند. از زمان تولد کلش اف کلنز در حال حاضر بیش از 10 سال میگذرد. این بازی برای اولین بار در دوم آگوست سال 2012 به جهان معرفی شد. در آن زمان شرکت فنلاندی سوپرسل این بازی را برای سیستم عامل iOS در همکاری با اپل وارد دنیای بازیهای آنلاین کرده بود. البته احتمالا خود این شرکت نیز در آن زمان نمیدانست که قرار است کلش اف کلنز تبدیل به محبوبترین بازی آنلاین شود.
در مرحله اول توسعه Clash of Clans شاهد روی کار آمدن آن در سیستم عامل iOS آن هم فقط برای کاربران کشورهای کانادا و فنلاند بودیم. جالب است که در همان سال این بازی به قدری محبوب شد که دیگر همه درباره شرکت سوپرسل میدانستند و این شرکت تبدیل به یک برند جهانی شده بود. از زمانی که سوپر سل تصمیم به توسعه این بازی گرفته تا 2 آگوست زمان معرفی آن در بازار، تقریبا 8 ماه زمان نیاز بود. به این ترتیب ما با یک نوزاد 8 ماهه طرف بودیم که همه جهان را خیلی زود به خود جذب کرد.
بررسی تاریخچه بازی کلش اف کلنز را با یک مرحله مهم دیگر در تاریخ این بازی یعنی نام گذاری آن ادامه میدهیم. این بخش هم میتواند یکی از بخشهای جذاب تاریخچه بازی کلش اف کلنز باشد. قبل از هر چیزی باید Clash Of Clans را معنی کنیم. برگردان این عبارت به زبان شیرین پارسی جنگ قبایل یا نبرد قبایل است. نامی که کاملا برازنده این بازی جذاب و دوست داشتنی است و ماهیت آن را کاملا دقیق و واضح تعریف میکند. اما این نام اولین ایده سازندگان برای نام گذاری این بازی جالب نبود. در ابتدا Clan Wars مورد تایید تیم نام گذاری بود و همین نام هم به ثبت رسید اما کمی ایده پردازی و تامل باعث یک اتفاق بسیار شیرین در فرایند نام گذاری این بازی شد.
War به معنی جنگ قبلا در نام بسیاری دیگر از بازیهای آنلاین موبایلی استفاده شده بود و یک کلمه کاملا کلیشهای و تکراری بود. استفاده از این واژه میتوانست این بازی را نیز به لیست Warهای موجود در پلتفرمهای نرم افزارهای موبایلی اضافه کرده و آن را نیز در میان یکی از دهها لیست جستجوی کاربران قرار دهد ؛ اما یک بازی جذاب با ایدههای نو و خلاقیتهای جالب نیاز به یک نام جدید و ایده جالبتر داشت. در نهایت بررسیهای تیم سازنده و جستجویهای زیاد منجر به استفاده از عنوان Clash Of Clans برای این بازی شد. نامی که هم ماهیت بازی را به خوبی نشان میدهد و هم به دلیل استفاده از کلمه Clash یک ایده کاملا جدید در میان بازیهای موبایلی بود. با هم ببینیم که آقای جونز به عنوان یکی از مهندسین و اعضای تیم نام گذاری Clash of Clans در این باره چه میگوید:
"واقعاً ما میتوانستیم ماهها قبل یک نام ساده و کلیشهای را برای بازی در نظر بگیریم و نیاز به این همه کلنجار رفتن و بررسیهای زیاد هم نداشت. اما چه اتفاقی میافتاد اگر بازیکنان بعد از تجربه این بازی میگفتند، خوب این هم که تمام شد و خسته کننده بود. دیگر چه بازی دیگری را باید غاز کنم؟ اصلا قرار نبود موضوع این طوری پیش برود. پس ما بیشتر تلاش کردیم و بیشتر بررسی نمودیم."
یکی دیگر از نقاط عطف تاریخچه بازی کلش اف کلنز معرفی نسخه اندروید این بازی برای دارندگان گوشیهای اندرویدی است. احتمالا باید از کسانی که چنین ایدهای را عملی کردند، بابت هدیه این بازی جذاب تشکر کنیم. فهمیدید که ما از گوشی اندرویدی استفاده میکنیم یا بیشتر توضیح بدهیم؟ !
شاید اگر به دست خود شرکت سوپرسل بود، باید زمان بیشتری میگذشت و درآمد بیشتری به دست میآمد تا نسخه اندرویدی کلش اف کلنز را نیز شاهد باشیم. اما با ورود سافت بانک به عنوان یک سرمایه گذار، این اتفاق خیلی زود افتاد. تقریبا 1 سال بعد از معرفی Clash of Clans به جهان و در تاریخ 7 اکتبر 2013 نسخه اندرویدی این بازی نیز به کاربران اندرویدی هدیه داده شد. یک بازی رایگان اما با امکان پرداختهای درون برنامهای برای خرید آیتمها و المانهای مختلف که با خرید جم کلش اف کلنز به راحتی در دسترس همه بازیکنان است.
کلام آخر
بررسی تاریخچه کلش اف کلنز را در نهایت در این بخش خاتمه میدهیم. اما شایان ذکر است که این بازی از سال 2012 تاکنون بارها و بارها آپدیت شده و هر بار ویژگیهای جدید و جذابی به آن اضافه شده است. از معرفی لیگ تایتان و لیگ لجندز بالاتر از لیگ قهرمانان در سال 2015 گرفته تا معرفی اژدها سوار و سوپر سرباز و تنظیمات پیشرفتهتر در همین سال 2021 را میتوانیم در تغییرات این بازی در تاریخچه آن مشاهده کنیم.
سایت خرید جم کلش:
https://www.topgem.shop/products/category/clash-of-clans