پنومونی چیست و چه علائمی دارد ؟

پنومونی ، نوعی عفونت حاد سیستم تنفسی می باشد که اغلب به دنبال ورود باکتری ها یا ویروس ها به بدن ایجاد می شود . پنومونی در هر سنی ممکن است رخ دهد و طیف علائم آن از عفونت خفیف الی عفونت تهدید کننده حیات ، متغیر است . اگرچه اغلب موارد پنومونی در بزرگسالان به دنبال درمان مناسب بهبود می یابند ، اما حدود ۱۴ درصد علل مرگ و میر در کودکان کوچکتر از ۵ سال به دنبال ذات الریه رخ می دهند . تکمیل برنامه واکسیناسیون ، شروع درمان در زمان مناسب و تغذیه خوب از نقش مهمی در کاهش عوارض ذات الریه برخوردار می باشند . در ادامه این مطلب به طور کامل در رابطه با این که پنومونی چیست و علائم و روش های درمان آن چگونه است ، توضیح داده شده است ، در ادامه با ما همراه باشید .

بهترین راه برای پاکسازی ریه ساکشن است . برای ثبت درخواست ساکشن ریه در منزل وارد شوید .

پنومونی چیست ؟

پنومونی عفونتی است که کیسه های هوایی یک یا هر دو ریه را ملتهب می کند . کیسه های هوا ممکن است با مایع یا چرک پر شود و باعث سرفه همراه با خلط یا چرک ، تب ، لرز و مشکل در تنفس شود . ارگانیسم های مختلفی از جمله باکتری ها ، ویروس ها و قارچ ها می توانند باعث پنومونی شوند . 

پنومونی می تواند از شدت خفیف تا تهدید کننده زندگی متغیر باشد . این بیماری برای نوزادان و کودکان خردسال ، افراد بالای ۶۵ سال و افرادی که مشکلات سلامتی دارند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار جدی است . پنومونی تورم و یا التهاب بافت در یک یا هر دو ریه است . معمولاً ناشی از عفونت باکتریایی است . همچنین می تواند توسط یک ویروس  ایجاد شود . علائم پنومونی می تواند به طور ناگهانی طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت ایجاد شود یا ممکن است در طی چند روز آهسته تر ظاهر شوند . 

یکی از بهترین خدماتی که میتونم معرفی کنم : تزریق سرم در منزل و تزریقات در منزل

پنومونی چه علائم و نشانه هایی دارد ؟

  پنومونی نیز مانند همه بیماری های دیگر علائم و نشانه های هشدار دهنده ای دارد . این علائم عبارتند از :  

 سرفه

  تب

  لرز

 تهوع و استفراغ

  درد قفسه سینه

  تنگی نفس

  خستگی

  تعریق

  سردرد

اگر علائم پنومونی را دارید ، مهم است که فوراً به پزشک مراجعه کنید . درمان زودهنگام می تواند به بهبود سریعتر و جلوگیری از عوارض کمک کند .

چه روش های درمانی برای پنومونی وجود دارد ؟

درمان پنومونی به نوع عامل ایجاد کننده بیماری بستگی دارد . پنومونی باکتریایی معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود . پنومونی ویروسی معمولاً خود به خود بهبود می یابد ، اما در برخی موارد ممکن است نیاز به درمان با داروهای ضد ویروسی باشد . پنومونی قارچی معمولاً با داروهای ضد قارچی درمان می شود .

در کنار درمان دارویی ، استراحت کافی و نوشیدن مایعات فراوان نیز مهم است . همچنین ، ممکن است پزشک برای کاهش درد و تب ، دارو های مسکن یا تب بر تجویز کند .

چگونه از پنومونی پیشگیری کنیم ؟

برای پیشگیری از پنومونی ، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید .

 واکسیناسیون به موقع : واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا و پنوموکوک می تواند به کاهش خطر ابتلا به پنومونی کمک کند .

  شستن مکرر دست ها : شستن مکرر دست ها با آب و صابون به از بین بردن میکروب ها از دست ها کمک می کند .

  اجتناب از تماس با افراد بیمار : اگر کسی در اطراف شما به بیماری پنومونی مبتلا است ، سعی کنید از تماس نزدیک با او خودداری کنید . 

 سیگار نکشیدن : سیگار کشیدن خطر ابتلا به پنومونی را افزایش می دهد .

اگر در معرض خطر ابتلا به پنومونی هستید ، با پزشک خود صحبت کنید تا در مورد راه های کاهش خطر ابتلا به این بیماری صحبت کنید .

 

این محتوا توسط آگهی دهنده نگارش شده است. سایت ریزی در قبال آن مسئولیتی ندارد.
منتشر شده در: ۲۰۲۴/۳/۱۴،‏ ۹:۵۴